Om  
Arne Simonsen

Dødsfald: Shippingmanden Arne Simonsen, Scan-Group (79)

Han beskæftigede over 3.500 medarbejdere i sin shipping-virksomhed Scan-Group. Nu er han død, Arne Simonsen, 79 år. Da var han fortsat på listen over Danmarks 100 rigeste mennesker. Bisættes 9. november 2023.

Redaktionen

Scan-Group A/S, København, oplyser i en annonce, at dens stifter og ejer, Arne Simonsen, er stille sovet ind i en alder af 79 år.

Selskabet beskriver ham som "en ikonisk figur inden for den danske shippingbranche og visionær leder, der satte sit præg verden over".

Arne Simonsen, blandt venner 'Simon', grundlagde sin virksomhed som 24-årig med vægt på fragt og logistik. Allerede i 1973 åbnedes det første kontor uden for Danmark, nemlig i New York.

I dag er der 156 kontorer rundt om i verden.

Arne Simonsen havde mange interesser. Han grundlagde således Simon's Golf og Hotel Nybogaard ved Humlebæk, der tiltrækker golfentusiaster fra hele verden. 

Han efterlader sin hustru, tre sønner, to døtre og ti børnebørn. Scan-Group betoner, at fremtiden skønnes sikret, i det Arne Simonsen for adskillige år siden igangsatte et glidende generationsskifte. Ved sin død ejede han 25% af virksomheden og besad 100% af stemmeretten. Men da havde han i god tid med rettidig omhu overladt posten som CEO til sønnen Sune Simonsen.

Scan-Group omsatte i 2022 for 9,5 milliarder kroner, mere end en fordobling i forhold til to år før. Overskuddet før skat i 2022 var godt en milliard kroner.

Arne Simonsen var en diskret mand, der stort set ikke gav interviews. Så det er kendetegnende, at det er hans virksomhed, der meddeler dødsfaldet i en annonce.

Bisættelsen finder sted fra Søllerød Kirke torsdag 9. november 2023 kl. 12. Der ønskes tilkendegivelse om deltagelse forud til Camilla Christensen på [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Arne Simonsen

Stifter og ejer, shippingvirksomheden Scan-Group

0:000:00