EU's revisorer: Dårlige resultater i 2020 skaber problemer med 2030-målene

Optimistiske beregninger og mangel på konkrete mål kan føre til et tilbageslag for EU's grønne målsætninger, hvis medlemslandene ikke øger indsatsen for at leve op til deres løfter, siger EU's Revisionsret.

Revisionsretten
opfordrer Europa-Kommissionen til at gøre en større indsats for at få
medlemslandene til at gøre deres hjemmearbejde for at opnå de ønskede mål på klima- og energiområdet inden 2030.
Revisionsretten opfordrer Europa-Kommissionen til at gøre en større indsats for at få medlemslandene til at gøre deres hjemmearbejde for at opnå de ønskede mål på klima- og energiområdet inden 2030.Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var på et hængende hår, at EU opfyldte de fastsatte energi- og klimamål inden 2020. Her var pandemien afgørende for, at flere af målene kunne nås.

Nu svinges pisken igen over medlemsstaterne i forhold til 2030-målene, og der er behov for store omvæltninger i fremtiden. Det er den gennemgående tone i ny beretning fra Den Europæiske Revisionsret, som har til opgave at kontrollere den europæiske politik.

Første stop på vejen er, at medlemslandene skal levere gennemtænkte energi- og klimaplaner på fredag – når det første udkast til den opdaterede nationale energi- og klimaplan lander i postkassen i Bruxelles.

0:000:00