Forfatter bag ’Da Danmark fik vinger’: Naturligt at samle vindmølleforeninger

FUSION: Lige siden 1980’erne har Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien nærmest altid stået side om side. En sammenlægning giver god mening, vurderer energihistoriker Flemming Petersen.

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Jeg tror, alle parter har et udmærket blik for, at den lokale forankring er ikke, hvad den har været.

Flemming Petersen
Historiker og forfatter til 'Da Danmark fik vinger'

Danmarks Vindmølleforening er ejerne, Vindindustrien er producenterne. Men når weekenden er ovre, kan det være et overstået kapitel i dansk energihistorie.

Fakta
Danmarks Vindmølleforening blev stiftet i 1978 for at løse de første mølleejeres fælles problemer i forhold til myndigheder, elselskaber og vindmølleproducenter.

Oktober 2018 havde foreningen cirka 3.028 medlemmer. Inklusive vindmøllelavenes andelshavere repræsenterer foreningen cirka 29.000 vindmølleejere og andre vindkraftinteresserede.

Vindmølleindustrien blev stiftet i 1981 og er en branche- og netværksorganisation, som repræsenterer mere end 200 vindvirksomheder i ind- og udland.

Vindmølleindustrien favner både vindmøllefabrikanter, energiselskaber og den brede skare af virksomheder, der leverer komponenter, service og rådgivning.

For med generalforsamlingen i Danmarks Vindmølleforening lørdag bliver det afgjort, om de to foreninger fremadrettet skal være én.

Og spørger man energihistorikeren og forfatteren til bogen om Danmarks vindmøllehistorie ’Da Danmark fik vinger’, Flemming Petersen, så er der god ræson i en sammenlægning.

0:000:00