11. marts 202410:15 - 12:15
Kick off for regeringens arbejde med styrket engagement i Afrika

Udenrigsministeriets Kontor for Afrika, Policy og Finansiering holder kick-off for regeringens arbejde med styrket engagement i Afrika. Flere ministre med statsministeren i spidsen vil tale.

Det hedder i invitationen:

"Verden er i hastig forandring, og partnerskaber og dialog er vigtigere end nogen sinde før i en geopolitisk brydningstid. Regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi fremhæver, at Europas vægt i verden mindskes, mens andre lande og regioner vokser både økonomisk, befolkningsmæssigt og teknologisk. Det gælder også i Afrika, et kontinent i vækst, som både rummer et stort potentiale og omfattende udfordringer.

Over de kommende måneder vil regeringen derfor stille skarpt på, hvordan Danmarks og EU’s engagement med afrikanske partnere kan styrkes. Regeringen vil udarbejde en plan for dansk engagement i Afrika, der skal styre Danmarks indsats, og analysere hvordan der kan sikres stærkere samtænkning og styrkelse af danske tiltag gennem EU.

Planen forventes lanceret i sommeren 2024. Målet er stærkere og mere ligeværdige partnerskaber for en bedre fælles fremtid.

I den forbindelse inviterer Udenrigsministeriet til et kick-off arrangement. Her vil statsministeren, udenrigsministeren og ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik præsentere overvejelserne for arbejdet. Afrikanske partnere forventes også at deltage i dialogen under arrangementet.

Journalist, tv-vært Issa Jeppesen vil moderere arrangementet, herunder en paneldebat, der vil berøre, hvordan Danmark kan arbejde for ligeværdige partnerskaber med afrikanske lande, herunder gennem EU. Der forventes deltagelse fra en bred kreds af relevante aktører, herunder erhvervslivet, internationale organisationer, interesseorganisationer, tænketanke og civilsamfundsorganisationer. 

Udenrigsministeriet samarbejder i øvrigt med Altingets live-afdeling Arena om afvikling af konferencen.

Der ønskes tilmelding senest 4. marts 2024.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00