Susie Jessen
 svarer 
Morten Dahlin

Susie Jessen (DD) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om ministeren vil redegøre for, om det vil løse situationen for de borgere, der står til at få deres hus eksproprieret, hvis den nordligste af de fem møller fastholdes på dens nuværende højde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 6
Vil ministeren redegøre for, om det vil løse situationen for de borgere, der står til at få deres hus eksproprieret, hvis den nordligste af de fem møller fastholdes på dens nuværende højde?

Svar fra fredag den 5. januar 2024
På den nordligste standplads på Testcenter Høvsøre kan der aktuelt maksimalt opstilles vindmøller på op til 190 m. Der er altså på standpladsen en højdereduktion på 10 m i forhold til den aktuelle makshøjde på testcenteret på 200 m.

Reduktionen er nødvendig for at overholde den minimumsafstand fra vindmøllen til nabobeboelse på fire gange møllehøjden, der er forudsat for det nationale vindmølletestcenter.

Hvis den nuværende højdebegrænsning fastholdes, vil den nordligste vindmølle naturligvis fortsat overholde den nævnte minimumsafstand til nabobeboelse.

Vindmøllerne på Testcenter Høvsøre skal også overholde de støjkrav, der følger af Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 135 af 7. februar 2019 om støj fra vindmøller.

Der er til brug for den udarbejdede miljø- og habitatkonsekvensrapport gennemført støjberegninger ud fra det støjrum, der er vurderet nødvendigt for opstilling af fem vindmøller på op til 275 meters højde. Ved disse beregninger er det lagt til grund, at to boliger eksproprieres og nedlægges.

Hvis boligerne ikke nedlægges, vil støjkravene i forhold til de to boliger kunne påvirke resten af testcenterets støjrummelighed, så man ikke vil have mulighed for at etablere de vindmøller, man har behov for på testcenterets øvrige standpladser end den nordligste.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Akt nr.: 358826 Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til ministeriet Dato: 5. januar 2024 Jeg henviser desuden til svaret på spørgsmål 5 til L 87.

Akt nr.: 358826 Side 2 Morten Dahlin / Hans Peter Olsen
0:000:00