Susie Jessen
 svarer 
Morten Dahlin

Susie Jessen (DD) spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om hvilke konsekvenser det vil have for testcenterets funktion, hvis den nordligste af de fem vindmøller på Testcenter Høvsøre fastholdes på den nuværende højde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 15
Vil ministeren i forlængelse af svaret på spørgsmål 5 indhente en uvildig vurdering af, hvilke konsekvenser det vil have for testcenterets funktion, hvis den nordligste af de fem vindmøller på Testcenter Høvsøre fastholdes på den nuværende højde?

Svar fra tirsdag den 16. januar 2024
Energistyrelsen har i 2021 kortlagt vindmøllebranchens nuværende og kommende testbehov, j Energistyrelsens analyse af rammevilkår for forsøgsmøller af 6. oktober 2021. Energistyrelsen har i den forbindelse vurderet, at behovet for testmøller ikke modsvares af et tilstrækkeligt udbud af testfaciliteter, idet der i dag ikke kan testes vindmøller af den højde og størrelse, der i stigende grad er behov for.

En tilpasning af Testcenter Høvsøre til færre pladser, der i stedet muliggør test af højere vindmøller op til 275 meter, vil være med til at sikre, at der de næste 5-10 år findes flere egnede testpladser, der kan imødekomme branchens aktuelle behov for test af højere og større vindmøller.

Jeg har til brug for min besvarelse af spørgsmål nr. 5 indhentet et bidrag fra Green Power Denmark, der oplyser, at en plads med maksimal tiphøjde på 200 meter vil miste sin værdi og dermed ikke være interessant for branchen som testplads.

Jeg ser ikke et behov for yderligere vurderinger af relevansen af en testplads med reduceret højde.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til ministeriet Dato: 16. januar 2024 Morten Dahlin / Lise Marie Buhl
0:000:00