svarer 
Morten Dahlin

Udvalget for Landdistrikter og Øer spørger ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, om kommentar til præsentationen fra borgmester Erik Flyvholm (V), Lemvig Kommune, fra møde afholdt den 12. januar 2024

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 26
Vil ministeren kommentere præsentationen fra borgmester Erik Flyvholm (V), Lemvig Kommune, fra møde afholdt den 12. januar 2024 i forbindelse med Udvalget for Landdi­

strikters besøg på Testcenter Høvsøre?

Svar fra mandag den 22. januar 2024
Borgmester Erik Flyvholm (V), Lemvig Kommune, nævner en række væsentlige emner i sin præsentation. De emner, der vedrører den foreslåede tilpasning af Testcenter Høvsøre, giver mig anledning til følgende kommentarer.

I forhold til mulighederne for at fastholde møllehøjden på den nordligste mølle på 190 meter vil jeg henvise til mit svar på spørgsmål 5 til L87.

Med hensyn til reduktion af lysgener fra lysmarkeringen vil jeg henvise til mit svar på spørgsmål 20 til L87.

Jeg har i mit svar på spørgsmål 22 til L87 redegjort for, hvorfor testcenteret ikke indbetaler til Grøn Pulje ligesom øvrige VE-producenter. I mit svar på spørgsmål 23 til L87 har jeg redegjort for den foreslåede bonusordning.

I præsentationen fra Erik Flyvholm er nævnt et forslag om etablering af en lokal udviklingsfond, som testcenterets brugere løbende skal indbetale til. Det er korrekt, at det ikke er en kompensation, der indgår i den politiske aftale om tilpasningen af Testcenter Høvsøre.

Vedrørende Klimatorium, klimacenteret i Lemvig Kommune, har DTU oplyst, at DTU samarbejder med Klimatorium om at iværksætte konkrete, fælles forsknings- og udviklingsprojekter inden for forskningsområder, der er fælles for Klimatorium og DTU, fx om vejrmodeller. DTU oplyser ligeledes, at en digital udstilling er under opbygning i besøgscenteret på Testcenter Høvsøre, og at der er udtrykt ønske over for Lemvig Kommune om at afstemme udstilling bl.a. i forhold til formidling om Klimatorium. I forbindelse med aftale om finansloven for 2024 af november 2023 er der afsat 3 mio. kr. i 2024 til Klimatorium.

Erik Flyvholms beskriver desuden en række forslag til ændring af planloven mv. i relation til den grønne omstilling. Jeg lytter gerne til forslag til ændring af planloven fra kommuner, interesseorganisationer mv. Ændringer af planloven forudsætter enighed i forligskredsen bag planloven.

Frederiksholms Kanal 21 1220 København K www.km.dk Telefon 3392 3390 e-post [email protected]

Dette akt nr. bedes oplyst ved henvendelse til ministeriet Dato: 22. januar 2023 Akt nr.:

Side 2 Morten Dahlin / Hans Peter Olsen
0:000:00