Susie Jessen
 svarer 
Magnus Heunicke

Hvor mange af de solceller, der er sat op i Danmark, indeholder PFAS-kemikalier, der kan drive ned i landbrugsjorden?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udvalget for Landdistrikter og Øer, Spørgsmål 90

Vil ministeren oplyse, hvor mange af de solceller, der er sat op i Danmark, der indeholder skadelige PFAS-kemikalier, der kan drive ned i landbrugsjorden?

Svar fra fredag den 8. marts 2024

Der eksisterer ikke en samlet oversigt over, hvor mange solceller der indeholder PFAS, hvorfor jeg vil opfordre spørger til at henvende sig til kommunerne, der har stået for etablering af solcelleanlæg i deres respektive områder.

Etablering af større solcelleanlæg kræver som udgangspunkt en screening efter miljøvurderingslovens § 21, hvor det vurderes, om projektet er omfattet krav om miljøvurdering (VVM). I den forbindelse skal projektejeren redegøre for, om der kan være en væsentlig miljøpåvirkning forbundet med etablering og drift af solcelleanlæg. Herunder bør der redegøres for risikoen for afsmitning og udvaskning af miljøfremmede forurenende stoffer som PFAS, der kan udgøre en forureningsrisiko for jord og grundvand.

0:000:00