Ammitzbøll vil undersøge udligningsfejl om indvandrere

FORDELING: Regeringen vil granske fejl i udligningsordningen, som ifølge nordjyske kommuner har overkompenseret hovedstadskommuner med milliarder.

Økonomi- og indenrigsministeren kan med en fejl i udligningsordningens datagrundlag for udlændinges uddannelsesniveau føje endnu et punkt på den lange liste over dele af ordningen, som skal belyses.
Økonomi- og indenrigsministeren kan med en fejl i udligningsordningens datagrundlag for udlændinges uddannelsesniveau føje endnu et punkt på den lange liste over dele af ordningen, som skal belyses.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kim Rosenkilde

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) bekræfter i et svar til Folketinget, at regeringen vil se nærmere på en fejl i datagrundlaget for den kommunale udligningsordning.

Ifølge en nordjysk rapport for udligningssystemet er særligt kommuner omkring hovedstaden igennem en årrække blevet overkompenseret økonomisk, fordi udlændinge i en årrække har fået opgjort deres uddannelse i kategorien 25-49-årige uden erhvervsuddannelse.

Årsagen er, at Danmarks Statistik ikke har opgjort udlændinges uddannelsesniveau siden 2006, fordi finansieringen til denne opgørelse blev stoppet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00