Danskerne støtter hård kurs over for socialt bedrageri

SOCIALT BEDRAGERI: Kommunerne skal gå langt for at stoppe socialt bedrageri, selv om det kan betyde øget overvågning og mistænkeliggørelse, mener stort flertal af danskerne.
Tre ud af fire danskere mener, at det er godt, at kommunerne går langt for at stoppe socialt bedrageri - selv om det betyder øget overvågning og risiko for mistænkeliggørelse, viser ny meningsmåling.
Tre ud af fire danskere mener, at det er godt, at kommunerne går langt for at stoppe socialt bedrageri - selv om det betyder øget overvågning og risiko for mistænkeliggørelse, viser ny meningsmåling.Foto: Colourbox
Lasse Lange

Det ser ud til, at et stort flertal er parat til at se stort på retssikkerheden og på, at kommunerne kan bryde loven. Det er bekymrende.

Finn Sørensen (EL)
Socialordfører
Det er helt i orden, at kommunerne overvåger og mistænkeliggør i jagten på sociale bedragere, mener et stort flertal af danskerne.

Det fremgår af en meningsmåling, A&B Analyse har lavet ovenpå debatten om kommunernes indsats over for sociale bedragere, der kom i kølvandet på DR-programmet Aktion socialt bedrageri.

76 procent af danskerne siger, at det er godt, at kommunerne går langt for at stoppe sociale bedragere - også selv om det betyder øget overvågning og risiko for mistænkeliggørelse.

19 procent svarer, at det er vigtigt at respektere privatlivets fred, så kommunerne skal holde igen med indsatsen over for sociale bedragere - selv om det betyder, at færre sociale bedragere bliver afsløret.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt
Mange kommuner har de senere år skærpet indsatsen over for sociale bedragere. Det betyder, at borgere, der fx er under mistanke for at modtage sociale ydelser, de ikke er berettiget til, kan blive overvåget og udspurgt om personlige forhold af kommunens medarbejdere. Hvad synes du om det?

  • Det er godt, at kommunerne går langt for at stoppe sociale bedragere - også selv om det betyder øget overvågning og risiko for mistænkeliggørelse
  • Det er vigtigt at respektere privatlivets fred, så kommunerne skal holde igen med indsatsen over for sociale bedragere - selv om det betyder, at færre sociale bedragere bliver afsløret
  • Ved ikke

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00