Flertal sparker opgør med borgmestres dobbeltløn til hjørne

Hverken Venstre, Konservative eller Socialdemokratiet er parate til at støtte et forslag om at indføre modregning i borgmestres eftervederlag. Men minister inviterer til et møde, hvor sagen kan drøftes.

Bornholms tidligere borgmester Winni Grosbøll (S) modtog et eftervederlag på godt 950.00 kroner, da hun skiftede til en stilling som direktør for Friluftsrådet. Den mulighed vil partier have stoppet, men S og V modsætter sig.
Bornholms tidligere borgmester Winni Grosbøll (S) modtog et eftervederlag på godt 950.00 kroner, da hun skiftede til en stilling som direktør for Friluftsrådet. Den mulighed vil partier have stoppet, men S og V modsætter sig.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

De store borgmesterpartier afviser igen igen at støtte et forslag om at afskaffe borgmestres mulighed for at modtage både eftervederlag og løn fra nyt arbejde, når de skifter deres borgerlige ombud ud med et mere almindeligt civilt arbejde.

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil støtte et ønske fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Nye Borgerlige om at indføre modregning i borgmestrenes eftervederlag såfremt de påbegynder nyt lønnet arbejde i perioden efter deres fratrædelse.

Det fremgår af en Folketingsberetning, som samler op på et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti om modregning i borgmestrenes eftervederlag. Her kan man også læse, at Konservative fra tidligere at have udtrykt opbakning til et lignende forslag nu ikke ønsker at støtte det.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00