Her er de 70 bedst betalte kommunale kødben

LISTE: Bestyrelsesposter i kommunale selskaber bliver nogle steder brugt i spillet om borgmesterposter. Her kan du se, hvem der i øjeblikket tjener mest på de såkaldte ben.

Udover at være borgmester på Frederiksberg, så er Jørgen Glenthøj (K) også næstformand i Metroselskabet. Han deler dermed den aktuelt bedst betalte bestyrelsespost i et kommunalt ejet selskab med Metroselskabets anden næstformand Susan Hedlund (S) fra København.
Udover at være borgmester på Frederiksberg, så er Jørgen Glenthøj (K) også næstformand i Metroselskabet. Han deler dermed den aktuelt bedst betalte bestyrelsespost i et kommunalt ejet selskab med Metroselskabets anden næstformand Susan Hedlund (S) fra København.Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Kasper Kaasgaard

Allerede når de første resultater tikker ind på valgaftenen, vil håbefulde lokalpolitikere rundt om i landet skulle forholde sig til, hvem der skal bestride kommunernes poster i lokale forsynings-, trafik og havneselskaber.

I Danmark er der tradition for, at de vitale infrastrukturopgaver er på kommunale hænder eller med lokalpolitisk indflydelse med byrådsmedlemmer i bestyrelserne.

Det er lønnede poster, som kan blive brikker i spillet om, hvem der skal have borgmesterposterne.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00