Her er Venstres forslag til finanslov

FINANSLOV: Venstre har netop præsenteret sit udspil til næste års finanslov. Skattelettelser og millioner til en ny kræftpakke er nogle af elementerne i finanslovsforslaget. Se hovedpunkterne her.

Mandag præsenterede Venstre sit udspil til finanslov for 2015. 
Mandag præsenterede Venstre sit udspil til finanslov for 2015. Foto: Frederik Marker Hansen/Altinget.dk
Anne Justesen

Mandag præsenterede Venstre sit udspil til finansloven for 2015, som har fået titlen ”Et sundt Danmark”.

Forslaget indeholder blandt andet et sundhedspolitisk udspil på én milliard kroner i 2015, en pulje på fem milliarder kroner til skattelettelser, afskaffelse af NOx-afgiften og fortsættelse af bolig/job-ordningen samt flere penge til erhvervsuddannelserne.

Desuden afsættes 250 millioner kroner til en ny tryghedspakke, der er målrettet bekæmpelse af indbrud og bandekriminialitet. 

Bedre rammevilkår for virksomheder
I forbindelse med finanslovsforslaget har Venstre fremlagt et erhvervspolitisk oplæg, som skal skaffe flere private arbejdspladser. Heri vil Venstre styrke virksomhedernes konkurrenceevne, sætte skatter og afgifter ned og lette administrative omkostninger for erhvervslivet med tre milliarder kroner frem mod 2020. 

"I dag er det både for dyrt og for bøvlet at drive virksomhed i Danmark, når vi sammenligner os med vore nabolande. Og det skal vi have gjort noget ved. Vi skal sikre, at vores virksomheder får bedre rammevilkår, så de har tid og frihed til at vokse, tjene penge og udvikle nye produkter til gavn for både arbejdspladser og velfærd," siger Venstres erhvervsordfører Kim Andersen. 

Flere penge til sundhed
Som del af finanslovsudspillet har Venstre præsenteret et sundhedspolitisk udspil, som lægger op til at bruge én milliard kroner ekstra på sundhedsområdet i 2015.

Heraf skal 380 millioner kroner bruges på en ny Kræftpakke 4, som blandt andet skal sikre tidligere opsporing af kræft, bedre sammenhæng i forløbet med en patientansvarlig læge, større erfaringsudveksling og styrket smertelindrende indsats for uhelbredeligt syge børn.

"Vi har endnu ikke indhentet overlevelsesefterslæbet i forhold til nabolandene. Ventetiderne på kræftområdet er reduceret, men de er fortsat for lange, og for mange kræftpatienter oplever fortsat usammenhængende behandlingsforløb. Og det kan vi ikke være bekendt," siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, i en pressemeddelelse. 

De resterende 620 millioner kroner skal bruges på forbedrede patientrettigehder, hurtigere udredning og større valgfrihed i sundhedsvæsnet. 

Regeringen fremlagde i sidste uge sit udspil til en finanslov for 2015. Se hovedpunkterne i regeringens udspil her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Andersen

Fhv. generalkonsul, Flensborg
HG (Grenaa Handelsskole 1978), stud.rer.soc. (SDU 1983-84)

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00