KL-formand: Skattesmæk bliver svært at undgå

STRAF: Usikkerhed om udligning og aversion mod nye besparelser er ifølge KL's formand, Jacob Bundsgaard, hovedforklaringen på, at kommunerne ser ud til at bryde skatteloftet og udløse en sanktion for tredje år i træk.

KL's formand, Jacob Bundsgaard (S), erkender, at den samlede kommuneskat formentlig kommer til at stige i 2020. I strid med skattestoppet.
KL's formand, Jacob Bundsgaard (S), erkender, at den samlede kommuneskat formentlig kommer til at stige i 2020. I strid med skattestoppet.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Ønsket om at hæve skatten er så stort blandt landets kommuner, at det ser sort ud i forhold til at få andre til at sænke skatten tilsvarende.

Dermed ser kommunerne ud til at bryde skatteloftet og for tredje* år i træk udløse en statslig straf for at lade den samlede kommunale skatteudskrivning stige. Det erkender KL's formand, Jacob Bundsgaard (S).

"Det ser mere end svært ud at nå i balance mellem de kommuner, der har behov for at sætte skatten op, og de kommuner, der har mulighed for at sætte den ned. Derfor styrer vi mod en samlet forhøjelse af skatten set for kommunerne under et."

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00