Kommunerne budgetterer med største løft af velfærden i ti år

BUDGET: Kommunerne udnytter økonomiaftalen mellem KL og regeringen og budgetterer med de største stigninger i serviceudgifterne i ti år. Der er dog betydelige variationer på tværs af kommunerne.

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen for 2020 gav kommunerne mulighed for, at øge deres serviceudgifter i forhold til 2019. Det har langt de fleste kommuner valgt at udnytte, viser en ny udgivelse fra Vive.
Økonomiaftalen mellem KL og regeringen for 2020 gav kommunerne mulighed for, at øge deres serviceudgifter i forhold til 2019. Det har langt de fleste kommuner valgt at udnytte, viser en ny udgivelse fra Vive.Foto: Pressefoto KL
Simon Egelund Hansen

Vives kommunetal for 2020 viser, at kommunerne samlet set budgetterer med serviceudgifter på næsten 262,5 milliarder kroner i 2020.

Stigningen i de kommunale servicebudgetter er muliggjort af økonomiaftalen mellem KL og regeringen for 2020, som gav mulighed for, at kommunernes serviceudgifter kunne stige med 1,7 milliarder kroner i forhold til 2019.  

Stigningen i kommunernes serviceudgifter skal ses i sammenhæng med, at befolkningstallet er stigende. Budgetstigningen svarer dog alligevel til, at serviceudgifterne stiger med godt 600 kroner per indbygger. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00