Krav fra regeringen: Udligningsmilliard skal være eneste ekstra likviditet

FORHANDLINGER: Regeringen tilbyder udligningsramte kommuner en milliard kroner til en overgangsordning. Til gengæld skal overskridelser af byggebudgetter straffes. Samtidig vil regeringen sløjfe likviditetstilskuddet.

Finansminister Kristian Jensen har givet KL et godt tilbud, som de tilsyneladende kun kan sige nej til.
Finansminister Kristian Jensen har givet KL et godt tilbud, som de tilsyneladende kun kan sige nej til.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er grundlæggende ikke noget, der hører hjemme i en forhandling om kommunernes økonomi. Det er noget, man må bære ind i Folketingssalen.

Jacob BUndsgaard (S)
Formand for KL

Regeringen er klar til at imødekomme de kommuner, som efterlyser kompensation for det tab, de rammes af, efter at forhandlingerne om en justering af den kommunale udligningsordning brød sammen tidligere på året.

En omlægning af Danmarks Statistik for indvandreres uddannelsesniveau vil fra 1. januar 2019 flytte betydelige midler fra primært hovedstadskommuner til resten af landet.

Men nu tilbyder regeringen i regi af de verserende økonomiforhandlinger med KL at kompensere kommunernes tab som følge af omlægningen de næste to år. Det vil koste 1,1 milliarder kroner ifølge Finansministeriet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00