Lockout-varsel: Knap ni ud af ti ansatte i skoler og dagtilbud vil blive ramt

OK18: KL har nu sendt de konkrete lockoutvarsler ud. I alt 250.000 ansatte vil blive omfattet af en eventuel lockout. Fire områder bliver holdt fri, mens især skoler og dagtilbud vil blive hårdt ramt.

Mandag eftermiddag har KL sendt varsler om lockout ud til de faglige organisationer.

Næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet vil blive holdt fri af en eventuel lockout. Til gengæld vil 86 procent af de ansatte på dagtilbuds- og undervisningsområdet blive omfattet.

Det oplyser KL i en pressemeddelelse.

Dermed effektuerer Kommunernes Landsforening den beslutning, som bestyrelsen traf onsdag. Meldingen kom, efter at lønmodtagernes organisationer havde varslet strejke fra 4. april, hvis der ikke lander et forlig om overenskomsterne inden da.

I alt er cirka 250.000 kommunalt ansatte omfattet af lockoutvarslerne.

Se fordelingen på KL's egen grafik nedenfor.

"KL's bestyrelse er meget optaget af, at vi ikke lockouter ansatte, der arbejder med svage og sårbare borgere. Lockouten vil derfor ikke ramme for eksempel plejen af de ældre, hjælp til handicappede og psykisk syge eller undervisning og pasning af børn med særlige vanskeligheder," siger Steen Christiansen (S), næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg, i pressemeddelelsen.

Kommunernes chefforhandler, Michael Ziegler (K), siger, at KL nu vil hjælpe kommunerne med at føre konfliktvarslerne ud i livet, og at man "snarest" vil tage initiativ til at forhandle rammeaftaler for nødberedskaber, hvor det er nødvendigt.

Forrige artikel Feriedanmark går efter juvelen i udflytningskronen Feriedanmark går efter juvelen i udflytningskronen Næste artikel Borgmestre vil have ghettomilliard ind i forhandlinger om ny udligning Borgmestre vil have ghettomilliard ind i forhandlinger om ny udligning
Udsatte i København er massivt ramt af corona

Udsatte i København er massivt ramt af corona

OPRÅB: På et enkelt opholdssted for socialt udsatte er der over weekenden konstateret 26 smittede. Socialborgmester opfordrer regeringen til at huske de udsatte, når der fordeles vacciner.