Mette Frederiksen forankrer selvstyrereform i Statsministeriet

UDVIDELSE: Mette Frederiksen tager endnu et skridt i bestræbelserne på at styrke Statsministeriet, når den indenrigspolitiske afdeling udvides. Det bliver her, kuglerne til Socialdemokratiets bebudede selvstyrereform skal støbes. 

Statsministeriets medarbejderstab udvides med syv medarbejdere, så der kommer til at være 89 medarbejdere. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.
 
Allerede i starten af juli fortalte Mette Frederiksen, at hun ville styrke Statsministeriet med et politisk sekretariat med sin tidligere stabschef i Socialdemokratiet Martin Rossen som leder. Og nu styrkes Statsministeriet yderligere, når afdelingen for Statsministeriets indenrigsområde udvides.

Her oprettes en stilling som udviklingschef, ligesom der skal ansættes fem faglige medarbejdere fra andre ministerier. Samtidig skifter afdelingen navn til 'Indenrigspolitisk Afdeling – politikudvikling og koordination'.

Den nye udviklingschef får blandt andet ansvaret for nogle af regeringens mærkesager, heriblandt inden for det grønne område og velfærd.

Login