Minister overvejer nye tiltag til at begrænse antallet af tomme ældreboliger

Kommunerne bruger hundredvis af millioner kroner på at betale husleje til ledige ældreboliger. Det skal ændres, lyder det fra social- og boligministeren, som er i gang med at se på initiativer til begrænsning af tomgangslejen.

Med den politiske aftale om 'Fonden for blandede byer og flere billige boliger' fra november 2021 blev det besluttet, at Social-, Bolig- og Ældreministeriet skulle lave en analyse udlejningsvanskeligheder i almene ældreboliger. Nu overvejer ministeren mulige tiltag.<br><br>
Med den politiske aftale om 'Fonden for blandede byer og flere billige boliger' fra november 2021 blev det besluttet, at Social-, Bolig- og Ældreministeriet skulle lave en analyse udlejningsvanskeligheder i almene ældreboliger. Nu overvejer ministeren mulige tiltag.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Færre ældreboliger skal stå tomme hen.

Det mener social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). I et svar til Folketinget opfordrer hun både kommunerne selv til at gøre noget ved problemerne, og gør det klart, at regeringen også er i færd med at se på mulige tiltag.

”Jeg mener, at kommuner og boligorganisationer og andre involverede parter må bestræbe sig på at nedbringe udgifter til tomgangsleje mest muligt,” skriver ministeren.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00