Moderaterne vil drive velfærdsinstitutioner som selvstændige enheder

Partiet Moderaterne er blevet en realitet. Blandt politikforslagene er, at uddannelses- og velfærdsinstitutioner skal drives i en selskabslignende struktur med egen bestyrelse og offentligt ejerskab.

Lars Løkke Rasmussen stiftede officielt sit nye parti, Moderaterne, i søndags, hvor der blev præsenteret i alt 41 folketingskandidater. Flere kandidater vil blive føjet til.
Lars Løkke Rasmussen stiftede officielt sit nye parti, Moderaterne, i søndags, hvor der blev præsenteret i alt 41 folketingskandidater. Flere kandidater vil blive føjet til.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vuggestuer, børnehaver, plejehjem, uddannelsesinstitutioner og hospitaler er eksempler på institutioner, der ikke bør ledes som en del af den offentlige forvaltning.

I stedet bør de drives som “selvstændige enheder i en selskabslignende struktur med egen bestyrelse og med offentligt ejerskab”.

Det mener Moderaterne, der officielt blev stiftet som parti søndag, med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen som ophavsmand.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00