Nye byråd skal gentænke kommunens økonomi

INTERVIEW: De kommende byrådspolitikere skal i højere grad tænke ud af boksen for at få økonomien til at hænge sammen, siger økonomidirektørernes nyvalgte formand.
Som ny formand for Økonomidirektørforeningen tog Tom Ahmt imod Lars Løkke Rasmussen (V) ved foreningens årsmøde.
Som ny formand for Økonomidirektørforeningen tog Tom Ahmt imod Lars Løkke Rasmussen (V) ved foreningens årsmøde.Foto: Økonomidirektørforeningen
Kim Rosenkilde
Fakta

Blå bog

Tom Ahmt, 43 år, er vicekommunaldirektør i Aabenraa Kommune.

Han har tidligere være vicedirektør og økonomichef i Sønderjyllands Amt.

Uddannet cand.polit fra Københavns Universitet i 1994.


Kilde: Linkedin
Når de nye byråd sætter sig sammen for første gang til januar, træder de samtidig ind i en ny epoke for politisk styring af kommunens økonomi.

De seneste fire år har budt på en historisk omlægning af den samlede kommunale økonomi, hvor der er skåret godt 12 milliarder kroner af de samlede velfærdsudgifter. Samtidig er kommunerne gået fra konsekvent at overskride den samlede budgetramme til nu at ligge flere milliarder under.

Den udvikling har på mange måder været den altdominerende ramme for det politiske arbejde i størstedelen af landets kommuner. Budgetloven fordrer, at den stramme økonomiske styring af kommunerne fortsætter.

Men der bliver også behov for at tænke økonomien ind i en ny og bredere politisk dagsorden, siger Tom Ahmt, vicekommunaldirektør i Aabenraa Kommune. Han blev valgt som ny formand for Økonomidirektørforeningen på foreningens netop overståede årsmøde i Vejle.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00