OK18-overblik: Disse vigtige datoer og scenarier skal du holde øje med

OK18: Hvornår starter en eventuel konflikt egentlig, og hvad betyder konfliktvarslingen for forligsmandens muligheder for at opnå et forlig? Altinget: arbejdsmarked giver dig en oversigt over forhandlingsforløbets vigtigste datoer og mulige scenarier her.

Fredag 2. marts varslede forhandlingsfællesskabet bag de ansatte i kommuner og regioner konflikt. Det betyder, at første vigtige datoer, man skal notere sig, er 4. april. Det er allertidligst denne dato, en konflikt kan bryde ud.

Men det er langtfra sikkert, at en konflikt bryder ud 4. april. Og det er her, Forligsinstitutionen og forligsmanden kommer ind i billedet. For forligsmanden har muligheden for at udsætte konflikten to gange af 14 dages varighed.

Det betyder, at en konflikt kan udsættes enten til d. 18. april, hvis forligskvinden udsætter konflikten i 14 dage i jagten på et forlig, eller 2. maj, hvis forligsmanden benytter sig af begge udsættelsesperioder. Vigtigt er det her at bemærke, at en konflikt dog ikke bryder ud på disse datoer.

Login