Ordførere i kritik af STU-lov: Der er kommet for mange undtagelser ind

Ordførere er utilfredse med, at en række undtagelser er kommet ind i lovteksten til den ny STU-lov, selvom de ikke optræder i den politiske aftale. "Det lugter lidt af, at KL har været inde og føre pennen," siger Charlotte Broman Mølbak (SF). Minister slår fast, at de unge fortjener en god ungdomsuddannelse.

En politisk aftale ville forbedre valgmulighederne for unge på STU, men aktører og ordfører mener, økonomi fylder for meget. Billedet stammer fra en  uddannelsesmesse i Aalborg.
En politisk aftale ville forbedre valgmulighederne for unge på STU, men aktører og ordfører mener, økonomi fylder for meget. Billedet stammer fra en  uddannelsesmesse i Aalborg.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

En politisk aftale fra 2022 skulle forbedre unge med særlige behovs retsstilling, når det kommer til indflydelse på egen uddannelse.

Men høringssvar fra blandt andet STU-alliancen, STU-foreningen Concentio, Selveje Danmark og Institut for Menneskerettigheder kritiserer, at lovens forbedringer undermineres af en række undtagelser.

Undtagelserne er kommet ind i lovteksten, efter et politisk flertal har slået søm i aftalen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00