Podcast: Hvor kommer milliarderne til hjælpepakkerne fra?

AJOUR: Regeringen har fundet over 50 milliarder kroner til hjælpepakker til erhvervslivet, lønmodtagerne og selvstændige. Hvordan får staten råd til det? Altingets Kim Rosenkilde forklarer i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Imens Danmark forsøger at stå imod spredningen af coronavirussen, har regeringen forsøgt at holde samfundet økonomisk oven vande ved hjælp af flere hjælpepakker.

De pakker har været målrettet virksomhederne, de selvstændige og lønmodtagerne, og de er en del af første forsøg på at holde økonomien oppe.

Før coronavirussens udbrud var det vanskeligt at få bare en enkelt milliard til et nyt projekt. Men det problem lader ikke til at have været lige så stort, da pengene til hjælpepakkerne skulle findes.

Hvordan er det muligt at finde alle pengene frem nu? Det ser Kim Rosenkilde, der er kommunalredaktør og dækker økonomi på Altinget, nærmere på i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan presser coronavirussen de socialt udsatte Podcast: Sådan presser coronavirussen de socialt udsatte Næste artikel Podcast: Nu er slutspurten om udligningsordningen skudt i gang Podcast: Nu er slutspurten om udligningsordningen skudt i gang
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.