Uroen ulmer op mod KL’s topmøde

MANDAT: Regeringens omprioriteringsbidrag har udløst forsøg på at pålægge KL’s top et bundet mandat for de kommende økonomiforhandlinger. KL ser dog ud til at undgå ubehagelige overraskelser ved næste uges kommunalpolitiske topmøde.

Sidste år tabte KL's bestyrelse planerne om at fusionere med Danske Regioner på gulvet, da de delegerede skulle stemme om det. Lignende overraskelser forventes ikke i år.
Sidste år tabte KL's bestyrelse planerne om at fusionere med Danske Regioner på gulvet, da de delegerede skulle stemme om det. Lignende overraskelser forventes ikke i år.Foto: Pressefoto KL
Kim Rosenkilde

Vi vil gerne være med til at sende et klokkeklart signal, for vi har ikke tænkt os at lade det her gå stille af.

Birgit S. Hansen (S)
Borgmester i Frederikshavn Kommune
Fakta
Forslaget fra Frederikshavn

Her er ordlyden af det forslag fra Frederikshavns Kommune, som KL's delegerede skal stemme om til næste uges kommunalpolitiske topmøde i Aalborg:

Regeringen har lagt op til at kommunernes økonomi beskæres med 2,4 milliard årligt gennem det såkaldte omprioriteringsbidrag.
Det vil føre til omfattende forringelser af den borgernære velfærd.
Derfor bakker KLs delegeretmøde KLs bestyrelse op i dens fortsatte anstrengelser for at opnå en økonomiaftale for 2017, der ikke påfører kommunerne minusvækst. 

Kilde: KL

Der var fælles fodslag på tværs af partier om blankt at afvise regeringens omprioriteringsbidrag, da kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune mødtes mandag aften.

Selv om den slags beslutninger i praksis er fuldstændigt ude af de lokale politikeres hænder, brugte Ballerups folkevalgte over en time på at debattere de forventelige konsekvenser af omprioriteringsbidraget, og hvordan man vil forholde sig til dem.

Dagen efter udsendte kommunen en pressemeddelelse, der udtrykte "principiel modstand mod Folketingets indførte omprioriteringsbidrag", som borgerlige såvel som socialdemokrater og Enhedslistens ene medlem kunne bakke op om.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00