Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 48

OVERBLIK: Rosenkrantz-Theil skal i to samråd, Sundhedstyrelsen vil styrke samarbejdet mellem pårørende og plejehjem, og så er Danmark vært for en storkonference om hjemløshed. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder på velfærdsområdet her.

MANDAG
 
Netværk for pressede kommunale medarbejdere
Der er et stigende antal borgere, der har brug for pleje eller anden hjælp, og der vil kun komme flere i fremtiden.
 
Det øger presset på de kommunale medarbejdere og deres håndtering af henvendelserne. KL vil forbedre kommunernes kompetence i at hjælpe borgere, der bliver udskrevet tidligt fra hospitalet og skal modtage hjælp fra kommunen.
 
Et netværk for kommunale konsulenter på sundheds- og ældreområdet skal være med til at styrke håndteringen af det stigende antal borgere, der har brug for hjælp.
 
I netværket kan kommunale medarbejdere på sundheds- og ældreområdet mødes og erfaringsudveksle samt høre oplæg om, hvordan forvaltningen kan løse de komplekse problemstillinger på området.
 
Læs mere om netværket her, og hvornår de nye møder bliver afholdt i 2021.
 
TIRSDAG
 
Videnshuller på børneområdet
Regeringen har bevilliget 50 millioner kroner til at forske mere i børneområdet. Men hvordan og hvad skal pengene konkret bruges på? Det har Tænketanke DEA sat sig for at dykke lidt dybere ned i.
 
Fra kl. 14-15 vil der blive afholdt en paneldebat, der skal reflektere over, hvad de 50 millioner kroner kommer til at betyde for de mindre børn. Hvad skal der til, for at Danmark bliver det bedste land at være barn i.
 
Det er noget af det, som disse aktører kommer til at debattere:
Elisa Rimpler, formand for BUPL
Kim Henriksen, sektorformand for FOA
Stefan Hermann, formand for rektorkollegiet i Danske Professionshøjskoler
Claus Holm, institutleder for DPU og Merete Vilsen, formand for Dagtilbudsnetværket i Børne og Kulturchefforeningen.
 
Det er gratis at deltage og kan gøres fra sofaen, da det afholdes over Zoom. Tilmelding findes her.
 
Et styrket forhold til de pårørende
I en tid hvor ældre i flere perioder må undvære kontakt med deres familie af hensynet til risikoen for at blive smittet med covid-19, kræver det, at medarbejderne på landets plejehjem har et godt samarbejde de pårørende.
 
Sundhedsstyrelsen inviterer derfor til temadag for medarbejdere og ledere i ældreplejen, hvor de kan høre om, hvordan de kan styrke samarbejdet til de pårørende.
 
Der vil blive holdt oplæg om, hvordan man som medarbejder på et plejehjem bedre kan sætte sig i den pårørendes sted, og hvordan man har den svære samtale.
 
Arrangementet afholdes fra klokken 9.30 til 15.00. Læs mere her.
 
ONSDAG


Samråd om svigt på Havregården Kostskole
Det er kommet frem, at Havregården Kostskole ikke har været et sted for børn, efter at DR og Ekstrabladet har kunnet afsløre massive svigt. Udover at kostskolen nu er blevet lukket, er børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) blevet kaldt i samråd.
 
Her skal hun blandt andet svare på, hvad regeringen har foretaget i sagen om Havregården Kostskole, og hvad regeringen har tænkt sig at gøre for, at det ikke kan ske andre steder.
 
Samrådet starter klokken 10.15
 
Høring om mangel på sundhedspersonale
I Sundheds- og Ældreudvalget afholder man en høring for at få et overblik over, hvor stor problemet er med manglende sundhedspersonale i den danske sundhedssektor.

Til høringen er blandt andet Michael Bräuner Schmidt, lægefaglig direktør ved Aalborg Universitetshospital, og Lisbet Lentz, forhenværende velfærds- og undervisningsdirektør i Ishøj, inviteret.

Login