Vestager: Sanktioner er ikke til forhandling

INTERVIEW: Kommunerne skal bruge de penge, der er aftalt. Men der bliver ikke lavet om på sanktionerne for at hjælpe forbruget på vej, slår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fast.
Enhedslistens forslag om at give kommunerne mere frirum til at bruge penge bliver ikke taget godt imod i regeringen.
Enhedslistens forslag om at give kommunerne mere frirum til at bruge penge bliver ikke taget godt imod i regeringen.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Kim Rosenkilde

Vi tager debatten. For som vi også gentager igen og igen, så mener vi, at den er vigtigt, fordi den kommunale økonomi spiller en betydelig rolle i den samlede økonomi og for væksten og beskæftigelsen.

Margrethe Vestager (R)
Økonomi- og indenrigsminister
Kommunerne bruger færre penge, end de må, trods deres rekordstore opsparing. Både borgmestre, eksperter og KL siger, at det er sanktionerne, der får kommunerne til at bruge færre penge, end de må. Er sanktionerne til forhandling?

Nej. Det, vi ser i øjeblikket, er, at vi alle sammen lærer, hvordan det er at have en økonomi, hor vi gerne vil ramme mere præcist, end vi gjorde tidligere. Jeg tror ikke kun, det er et spørgsmål om sanktioner. Jeg tror også, at der er mange, der har en ambition om at få en sund kommuneøkonomi og herunder en sund likviditet.

Enhedslisten har sat kommunernes mindreforbrug og en ændring af sanktionerne på dagsordenen her op til præsentationen af finansloven. Men det er så ikke et punkt, regeringen vil forhandle?

Vi tager debatten. For som vi også gentager igen og igen, så mener vi, at den er vigtig, fordi den kommunale økonomi spiller en betydelig rolle i den samlede økonomi og for væksten og beskæftigelsen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00