Filmen 'Holy Spider' er dansk Oscar-bud

Den danske oscarkomité har valgt filmen 'Holy Spider' som Danmarks Oscar-kandidat i kapløbet om en nominering som bedste internationale spillefilm.

På Cannes Festivalen vandt Zar Amir Ebrahimi prisen for bedste kvindelige skuespiller for hendes rolle som journalisten i filmen 'Holy Spider'. Filmen er skrevet af Ali Abbasi i samarbejde med Afshin Kamran Bahrami, og den er produceret af Jacob Jarek for Profile Pictures. 
På Cannes Festivalen vandt Zar Amir Ebrahimi prisen for bedste kvindelige skuespiller for hendes rolle som journalisten i filmen 'Holy Spider'. Filmen er skrevet af Ali Abbasi i samarbejde med Afshin Kamran Bahrami, og den er produceret af Jacob Jarek for Profile Pictures. Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Filmen 'Holy Spider' af Ali Abbasi er valgt som det danske bud på en oscarnominering i kategorien bedste internationale film. Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse

Bag valget står den danske oscarkomité, hvis medlemmer kommer fra filmbranchen og Filminstituttet. 

"'Holy Spider' vidner om en instruktør med en stærk kunstnerisk ambition, som formår at fortælle en vigtig historie om misogyni, mens han samtidig holder publikum fanget i spænding," udtaler Claus Ladegaard, direktør for Filminstituttet og formand for komitéen. 

0:000:00