Jelved: Scenekunsten skal eksperimentere mere

INTERVIEW: Landets teatre og scener bør tage flere kunstneriske chancer, som ikke nødvendigvis smitter positivt af på belægningsprocenten. Det mener kulturminister Marianne Jelved (R), der vil have politikerne til at droppe det skarpe fokus på publikumstal.

Der er brug for flere eksperimenter på de danske teaterscener, mener kulturminister Marianne Jelved (R).
Der er brug for flere eksperimenter på de danske teaterscener, mener kulturminister Marianne Jelved (R).Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Det er ikke, fordi der ikke bliver eksperimenteret og tænkt innovativt i dag. Men for det meste foregår det på de meget små scener, herunder Det Kongelige Teaters “Det Røde Rum”. Det er i hvert fald her, man kan få øje på det.

Marianne Jelved (R)
Kulturminister

Danmark har brug for teatre, der kan ruske op i dagsaktuelle samfundsproblemer som terrorfrygten og hele integrationsdebatten og kaste nyt lys på dem.

Derfor er der også brug for flere scenekunstnere rundtom i Teaterdanmark, som tør eksperimentere og tage kunstneriske chancer.

Ikke mindst på de større scener, som skal holde op med at tænke for meget i publikumstal og sikre blockbusters, og i stedet tænke mere ud af boksen og prøve nye ideer af.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024