Ny chef for Rigsarkivet vil sætte skub i digitaliseringen

Rigsarkivets mange data skal i langt højere grad omsættes til konkret værdi for borgerne. Sådan lyder det fra Danmarks nye rigsarkivar, som får til opgave at sætte yderligere fart på digitaliseringen.

Morten Ellegaard bliver den anden leder af Rigsarkivet uden historisk baggrund. En af hans hovedopgaver bliver at sætte yderligere fokus på den digitale formidling af omkring 1000 års danmarkshistorie. 
Morten Ellegaard bliver den anden leder af Rigsarkivet uden historisk baggrund. En af hans hovedopgaver bliver at sætte yderligere fokus på den digitale formidling af omkring 1000 års danmarkshistorie. Foto: Rigsarkivet
Karl Emil Frost

De gigantiske mængder af data i Rigsarkivet skal bringes endnu mere i spil og skabe større værdi for forskere, journalister, myndigheder og den enkelte borger. 

Sådan lyder det fra Danmarks nye rigsarkivar, Morten Ellegaard. En af hans hovedopgaver bliver at sætte yderligere skub på digitaliseringen af Rigsarkivet, som gemmer på omkring 1000 års danmarkshistorie.

”Rigsarkivet er en helt central organisation i Danmark i forhold til at oplyse og kvalificere beslutninger i et videnssamfund og i et retssamfund. En af mine store opgaver bliver at skabe endnu lettere adgang til arkivets enorme mængder af information,” siger Morten Ellegaard og tilføjer:  

0:000:00