Nyt it-system til museer forsinkes igen

UDSAT: Slots- og Kulturstyrelsen har for anden gang i år udsat implementeringen af et nyt it-system, som omkring 100 museer skal bruge til registrering af deres samlinger. Forsinkelsen skyldes tekniske fejl, som leverandøren Axiell ikke har nået at rette op på.

Foto: Statens Museum for Kunst
Lise-Lotte Skjoldan

Der er mange, der har siddet klar i startblokkene, dels for at få undervisning i det og dels for at kunne overgå fra det gamle system, som var outdatet rent teknisk.

Frank A. Rasmussen
Formand for Organisationen Danske Museer

Først var det september. Senere november. Nu ser det ud til, at omkring 100 museer skal vente til begyndelsen af næste år, før en tiltrængt modernisering af det fælles it-system kan sættes i værk.

Slots- og Kulturstyrelsen har nu for anden gang i år måtte meddele de danske museer, at det splinternye it-system SARA til registrering af museernes samlinger bliver forsinket.

Systemet, som har kostet 22,2 millioner at stable på benene, er ramt af tekniske fejl, som er blevet opdaget, når brugerne har skulle teste det. Derfor skal den hollandske leverandør Axiell bruge mere tid, før implementeringen kan påbegyndes.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024