Morten Messerschmidt
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Kan ministeren be- eller afkræfte, at gardehusarernes uniform har ændret farve?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Forsvarsudvalget, Spørgsmål 86

Kan ministeren be- eller afkræfte, at gardehusarernes uniform som følge af udflytning af produktion og vedligeholdelse har ændret farve?

Svar fra torsdag den 22. februar 2024

Til brug for besvarelsen er der indhentet bidrag fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), der oplyser følgende:

”FMI får produceret gallauniformer til Gardehusarregimentets Hesteeskadron og officerer ved en dansk virksomhed, som FMI har haft en rammeaftale med igennem en længere årrække. Uniformerne bliver fortsat produceret i Danmark, og der er ikke ændret i farverne. Det bemærkes, at der er forskel i farverne på gallauniformerne. Uniformerne til menigt personel har en anden nuance af blå og rød end den blå og røde farve, der benyttes til uniformerne til officerer.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00