Morten Messerschmidt
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Hvordan agter kulturministeren at hjælpe det keramiske center og værksted Guldager­gaard i Skælskør, der brændte i december?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 81

Hvordan agter kulturministeren at hjælpe det keramiske center og værksted Guldager­gaard i Skælskør, der brændte i december? Værkstedet, der er Nordeuropas største, er central for dansk design og et af de sidste steder, hvor keramik som håndværk stadig udføres på stor skala. Hvilke overvejelser gør ministeren sig for at sikre en restaurering og centrets efterfølgende drift?

Svar fra mandag den 26. februar 2024

Guldagergaard spiller en vigtig rolle for det keramiske område både i Danmark og internationalt med mange kunstnere og besøgende. Derfor var branden på Guldagergaard ulykkelig og et stort slag for dansk kunsthåndværk og design.

Guldagergaard modtager en årlig bevilling på 1,2 mio. kr. fra Kulturministeriet på finansloven, og har derudover de seneste to år modtaget 1,5 mio. kr. yderligere i projekttilskud på det kulturelle aktstykke.

Jeg håber, at Guldagergaard hurtigt får etableret deres værksteder igen, så flest mulige danske og internationale kunstnere kan få glæde af de gode faciliteter og kompetencer på centret, og jeg hører selvfølgelig gerne om deres planer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00