Morten Messerschmidt
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Hvorfor er vinduerne på Charlottenborg beklædt med det palæstinensiske flag?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 134

Vil ministeren kommentere svaret fra rektoren på Det Kongelige Danske Kunstakademi på mit spørgsmål om, hvorfor vinduerne på Charlottenborg er beklædt med det palæsti­nensiske flag, jf. KUU alm. del – bilag 107?

Svar fra fredag den 26. april 2024

Det er min holdning, at statslige institutioner har et særligt ansvar for at bidrage til, at den aktuelle situation uden for landets grænser ikke fører til en polarisering i Danmark. Derudover er det vigtigt, at institutionerne kan rumme forskellige holdninger og synspunkter. Jeg har opfordret ledelserne på de kunstneriske uddannelser til at være særligt opmærksomme på, at alle elever, herunder elever med jødisk og muslimsk baggrund kan føle sig trygge og velkomne på institutionerne.

Kunsthal Charlottenborg hører under Kunstakademiets Billedkunstskoler. Jeg har derfor forelagt spørgsmålet for Kunstakademiets Billedkunstskoler, som har oplyst følgende:

I forbindelse med nedtagning af bannere ud mod Kongens Nytorv og Nyhavn i efteråret 2023 sendte Kunstakademiet 8. november 2023 en besked til alle Kunstakademiets studerende og ansatte. Beskeden slog fast, at Kunstakademiet er en politisk neutral, offentlig uddannelsesinstitution, men at der skal være plads til alle stemmer på Kunstakademiet, og at vi vægter den personlige og kunstneriske ytringsfrihed højt. Nogle studerende har valgt at bruge deres personlige og kunstneriske ytringsfrihed til at sætte klistermærker påtrykt palæstinensiske flag op på indersiden af vinduerne i et atelier, der er synligt fra Kunsthalsgården.

0:000:00