Zenia Stampe
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Hvad tænker ministeren om sagen vedrørende skattefritagelse for statsanerkendte muséer?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 149

Vil ministeren oplyse, hvad han som kulturminister med ansvar for det danske museums­væsen tænker om sagen vedrørende skattefritagelse for statsanerkendte muséer, der er beskrevet i artiklen »Skattefejl i millionklassen truer Vikingeskibsmuseet: Kan få »vidtræk­kende konsekvenser for alle landets statsanerkendte museer««, bragt på kulturmonitor.dk den 8. april, og om han vil støtte forslaget om at skattefritage statsanerkendte museer på linje med de statslige museer?

Svar fra torsdag den 23. maj 2024

Jeg følger naturligvis med i sagen, men må henvise til, at jeg som kulturminister ikke forholder mig til museernes skattemæssige forhold. Jeg forholder mig heller ikke til konkrete sager henhørende under Skattestyrelsen.

I forhold til at skattefritage statsanerkendte museer, må jeg henvise til skatteministerens svar på KUU alm. del. spørgsmål 130.

0:000:00