Om  
Rasmus Raun Westh
Andreas Krog

Altinget Arktis får ny redaktør

Rasmus Raun Westh er ny redaktør på Altinget Arktis efter en intern rokade.

Rasmus Raun Westh ser frem til både at følge debatten om Rigsfællesskabet i Folketinget og dække det storpolitiske spil i Arktis. 
Rasmus Raun Westh ser frem til både at følge debatten om Rigsfællesskabet i Folketinget og dække det storpolitiske spil i Arktis. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kristine Korsgaard

Fra 1. marts overtager Rasmus Raun Westh redaktøransvaret for Altinget Arktis.

Rasmus Raun Westh har været ansat på Altinget siden efteråret 2021, hvor han kom fra en stilling på Dagbladet Information.

Den nye redaktør ser frem til både at følge debatten om Rigsfællesskabet i Folketinget og dække det storpolitiske spil i Arktis. 

"Barack Obamas kliche med et strejf af sandhed lød, at Danmark slår hårdere end sin vægtklasse – og det skyldes jo blandt andet Rigsfællesskabet og Arktis. Udenrigspolitikken har været en rød tråd i mine mere end ti år som journalist. Derfor glæder jeg mig til at gøre mig selv og læserne klogere på den arktiske brik i det geopolitiske spil," siger Rasmus Raun Westh.

Han vil arbejde tæt sammen med den afgående redaktør for Altinget Arktis, Andreas Krog, som fremover skal have fuldt fokus på sin opgave som redaktør for Altinget Forsvar.

Redaktioner i Norge og Sverige

Altinget Arktis er Danmarks eneste medie dedikeret til at oplyse og skabe debat om udviklingen i Arktis set fra et dansk perspektiv.

Rasmus Raun Westh ser derfor også frem til at holde et vågent øje med de fire nordatlantiske mandater.

"Vi ser i disse år en ny generation af politikere, der med en enkelt tale på grønlandsk har mindet os alle om, at der er mere end ét sprog i Rigsfællesskabet, og at identitetspolitik ikke blot er en faktor på sociale medier," siger han med henvisning til Aki-Matilda Høegh-Dams tale på grønlandsk i foråret 2023.

Også samarbejdet med Altingets redaktioner i Norge og Sverige vil vise sig i journalistikken.

"I min dækning af forsvar og internationale klimaforhandlinger har jeg tydeligt mærket, at vores kontorer i Stockholm og Oslo rykker Altinget op i en anden liga. Det samspil skal vi dyrke endnu mere for at blive klogere på det norske formandsskab i Arktisk Råd, og om man kan bevare Arktis som lavspændingsområde efter Ruslands invasion af Ukraine 24. februar 2022," siger Rasmus Raun Westh.

Han har tidligere skrevet artikler samt lavet podcast og dokumentar for flere danske og internationale medier, herunder DR, Politiken, The Guardian og Deutsche Welle – ofte med fokus på sikkerhedspolitik.

I sin tid på Altinget har Rasmus Raun Westh blandt andet dækket klimatopmøder, EU's grønne dagsorden, FN's verdensmål samt afsløret hemmeligholdte rapporter om civile drab i Libyen.

Rasmus Raun Westh er uddannet journalist fra Roskilde Universitet samt CUNY Graduate School of Journalism i New York.

Andreas Krog startede nichen i 2016 under navnet Arktisk Nyt, og i 2018 blev mediet overtaget af Altinget.

Altinget Arktis udkommer som nyhedsbrev to gange om ugen. Læs mere om mediet og tegn prøveabonnement her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Raun Westh

Journalist og redaktør, Altinget Arktis og Altinget Maritim

Andreas Krog

Redaktør, Altinget Forsvar og Altinget Arktis
journalist (DMJX)

0:000:00