Om  
Anne H. Steffensen
H.M. Kong Frederik André Henrik Christian
Henrik Ryberg

Besætning fra fregatsagen modtager søfartspris

Danske Rederiers "Søfartspris" tildeles Søværnet og Iver Huitfeldts besætning.

"Jeg er sikker på, at besætning på fregatten og alle andre involverede i fregattens indsættelse ranker ryggen en ekstra gang ved at modtage denne anerkendelse," siger chef for Søværnet, Henrik Ryberg.
"Jeg er sikker på, at besætning på fregatten og alle andre involverede i fregattens indsættelse ranker ryggen en ekstra gang ved at modtage denne anerkendelse," siger chef for Søværnet, Henrik Ryberg.Foto: Forsvarsgalleriet
Johan Auken Alstrup

Det kan ikke have været morsomt at gøre tjeneste på fregatten Iver Huitfeldt, da den under sin mission i Rødehavet begyndte at have problemer med våbensystemer og defekt ammunition.

Og det lader til at Danske Rederier har haft samme tanke, da organisationen torsdag 23. maj tildelte besætningen Søfartsprisen for "under vanskelige forhold" at forsvare den fri sejlads mod angreb.

"Sådan en dag som i dag, hvor vi overrækker Danske Rederiers Søfartspris til Søværnet og besætningen på Iver Huitfeldt, er det svært ikke at tænke på vendingen 'tak er kun et fattigt ord'. For vi skylder jer så meget," siger administrerende direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen og fortsætter:

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00