Om  
Dorte Bertram

Dødsfald: Fhv. ledende bibliotekar Dorte Bertram (88)

Fhv. ledende bibliotekar på Den Sociale Højskole, Dorte Merete Bertram, er død 88 år. Bisættes 24. februar 2024.

Den Sociale Højskoles bibliotek blev etableret med ansættelsen af Dorte Bertram for 50 år siden. 15 rektorer kom og gik i hendes tid, og for en hel generation af socialrådgivere var Dorte Bertram og Den Sociale Højskoles bibliotek én og samme ting. Hun blev dermed en 'institution i institutionen'.

I starten bestod bogsamlingen blot af et par bogkasser, men snart fik Dorte Bertram opbygget et velfungerende og tidssvarende uddannelsesbibliotek, der var blandt de første i landet. Med tiden fik hun også flere medarbejdere ansat på biblioteket, der blev et fagligt centrum i huset.

Gennem tiden lagde hun vægt på, at også et sådant mindre bibliotek kan og bør drives professionelt og af uddannede bibliotekarer. Hun mente, at biblioteker på uddannelsesinstitutioner ikke er en luksus, men tværtimod en grundlæggende kilde til vidensformidling.

Personlig blev Dorte Bertram kendt for sit aldrig svigtende engagement og sin omfattende og vidende service, der også kom lånere uden for huset til del.

Hun bestred flere tillidsposter, bl.a. som medlem af Danmarks Forskningsbiblioteksforenings hovedbestyrelse og i forretningsudvalget for det daværende Forskningsbibliotekernes Fællesråd.

Dorte Bertram var mor, mormor og farmor.

Bisættelsen finder sted fra Lundehus Kirke på Strømdamvej 1, København Ø, lørdag 24. februar 2024 kl. 14.

Den efterladte familie opfordrer til, at man som alternativ til eventuelt at sende blomster kan betænke Læger Uden Grænser, MobilePay 44 31 03 (mærket Dorte) eller Folkekirkens Nødhjælp, MobilePay 84 58 86 (mærket Dorte Bertram).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dorte Bertram

Fhv. ledende bibliotekar, Den Sociale Højskole

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024