Om  
Jørgen Ejbøl

Efter mediestorm: Jørgen Ejbøl trækker sig som formand for Jyllands-Postens Fond

Jørgen Ejbøl går af som formand for Jyllands-Postens Fond. Det sker efter flere mediehistorier om det formandshonorar på 2,1 millioner kroner, han fik under en større fyringsrunde på Jyllands-Posten.

"Jeg holder mig bare til min kontrakt," udtalte Jørgen Ejbøl i forbindelse med kritikken om hans formandshonorar på 2,1 millioner kroner ved Jyllands-Postens Fond. Nu har han revet kontrakten over og stopper som formand.
"Jeg holder mig bare til min kontrakt," udtalte Jørgen Ejbøl i forbindelse med kritikken om hans formandshonorar på 2,1 millioner kroner ved Jyllands-Postens Fond. Nu har han revet kontrakten over og stopper som formand.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Mediemanden Jørgen Ejbøl stopper som formand for Jyllands-Postens Fond med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser han i en pressemeddelelse, skriver Finans.

Jørgen Ejbøl har i den seneste tid været centrum i en mediestorm om sit formandshonorar på 2,1 millioner kroner, som han modtog, da han fyldte 75 år. I samme periode var der fyringsrunde på Jyllands-Posten.

Udbetalingen af honoraret var forudsat af, at formænd for fonden skulle gå på pension, når de blev 75 år. Men Jørgen Ejbøl blev hængende efter sin fødselsdag.

"Jeg holder mig bare til min kontrakt," udtalte han i forbindelse med sagen i starten af maj.

Siden valgte han at tilbagebetale millionbelønningen, og nu har han også revet sin kontrakt itu.

Jørgen Ejbøl har været formand for Jyllands-Postens Fond siden 2014. Før det var han mellem 2003 og 2014 formand for JP/Politikens Hus.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Ejbøl

Fhv. formand, Jyllands-Postens Fond og Holding
journalist (Columbia Uni, USA 1973)

0:000:00