Om  
Maren Uthaug
Josefine Opsahl
Gry Jexen

Forfatter, cellist og historiker er blandt årets modtagere af Statens Kunstfonds arbejdslegater

Statens Kunstfond har uddelt arbejdslegater for mere end 98 millioner kroner til 1194 kunstnere, der blandt andet tæller historiker Gry Jexen, forfatter Maren Uthaug og cellist Josefine Opsahl.

Historiker og forfatter Gry Jexen er en af årets modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat. 
Historiker og forfatter Gry Jexen er en af årets modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Statens Kunstfond har netop uddelt arbejdslegater for over 98 millioner kroner til i alt 1194 kunstnere inden for kunsthåndværk og design, arkitektur, billedkunst, musik, litteratur, film og scenekunst. 

Det skriver Statens Kunstfond i en pressemeddelelse.

Årets modtagere tæller blandt andet forfatter Maren Uthaug, keramiker Carl Emil Jacobsen, billedkunstner Christian Finne og historiker Gry Jexen, der alle har modtaget fondens treårige arbejdslegat på 855.000 kroner.

Andre af årets modtagere tæller arkitekt Ann Aslaug Lund, sceneinstruktør Inger Eilersen og cellist Josefine Opsahl, der alle har modtaget et arbejdslegat på 200.000 kroner.

Læs også

"Uddelingerne for 2024 vidner om en enorm skaberglæde, massiv iderigdom og en åbenhed ud mod verden. Vi uddeler arbejdslegater til kunstnere, der spænder fra de spirende og fremadstormende til de etablerede, som trækker kunstarterne i nye retninger. Det er meget inspirerende at se en så stor diversitet i stemmer, genrer og arbejdsmetoder – og ikke mindst det høje kunstneriske niveau, der gror og vokser vildt i det danske kulturlandskab," siger bestyrelsesleder Merete Pryds Helle.

Arbejdslegaterne er en investering i nutidens og fremtidens kunst og kulturliv og har til formål at give kunstnere frihed til at udvikle, udforske og eksperimentere.

De uddeles af Kunstfondens syv legatudvalg, der uddeler arbejdslegaterne for henholdsvis film, arkitektur, billedkunst, litteratur, musik, scenekunst og kunsthåndværk og design. Udvalgene har samlet modtaget 4763 ansøgninger. Listen over alle modtagere findes her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maren Uthaug

Forfatter, tegner hos Politiken

Josefine Opsahl

Komponist og cellist
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Northwestern University (IL, USA), Solist ved Syddansk Musikkonservatorium

Gry Jexen

Historiker, forfatter, podcaster, instagrammer og foredragsholder
cand.mag. i historie, pædagogik og uddannelsesstudier (Roskilde Uni. 2018)

0:000:00