Om  
Elias Lamrabet

Talsmand for Hizb-ut-Tahrir dømt for opfordring til udslettelse af Israel

Medierepræsentant for Hizb-ut-Tahrir i Danmark Elias Ramadan Lamrabet er blevet dømt 60 dages betinget fængsel for opfordring til krig mod og udslettelse af Israel. 

Elias Ramadan Lamrabet er medierepræsentant for Hizb-ut-Tahrir i Danmark. Hizb ut-Tahrir er et globalt islamistisk politisk parti, der har et erklæret mål om at oprette et islamisk kalifat. 
Elias Ramadan Lamrabet er medierepræsentant for Hizb-ut-Tahrir i Danmark. Hizb ut-Tahrir er et globalt islamistisk politisk parti, der har et erklæret mål om at oprette et islamisk kalifat. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Sigurd Lilmose Bech

Elias Ramadan Lamrabet, der er medierepræsentant for Hizb-ut-Tahrir i Danmark, er blevet idømt 60 dages betinget fængsel i Københavns byret for at have opfordret til krig mod og udslettelse af Israel. Det skete ved en demonstration i maj 2021. 

Det skriver Ritzau ifølge KøbenhavnLIV. 

Udtalelserne fra Lamrabet fandt sted ved en demonstration afholdt ved Egyptens ambassade i København, under navnet "Palæstina kalder på befrielse". Ifølge Københavns Byret opfordrede Lamrabet til krig mod og udslettelse af Israel, da han ved demonstrationen sagde: 

Om Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir er et globalt islamistisk politisk parti. 

Partiets erklærede mål er at oprette et islamisk kalifat baseret på islamisk lovgivning, sharia. Partiet er imod demokrati som styreform.

Hizb ut-Tahrir har afdelinger i flere både mellemøstlige og vestlige lande.

Partiet kom til Danmark i 1990'erne. Det oplyses ikke, hvor mange medlemmer partiet har i Danmark. 

"Så stå fast ved jeres standpunkt, mine brødre og mine søstre. Kald på dem I jeres umma (en betegnelse for det globale islamiske fællesskab, ifølge Lamrabet), som har evnen, og som har magten, og som har træningen, og som har våbnene, til at gøre det af med det, som de kalder Israel. Kald på dem. Og stå fast ved jeres kald. Accepter ingen kompromisløsning," lød det fra Elias Ramadan Lamrabet tilbage i 2021, ifølge Ritzau og KøbenhavnLIV. 

Selv udtaler Lamrabet: 

"Der er et kald til krig i det her, det lægger jeg ikke skjul på. Men det er et kald om, at en militær besættelse bringes til ophør af en militær intervention," lyder det fra Elias Ramadan Lamrabet ifølge Ritzau og KøbenhavnLIV. 

Den dømte medierepræsentant for Hizb-ut-Tahrir i Danmark er 35 år gammel.

I april måned skrev Lamrabet et debatindlæg i Altinget, hvor han kritiserede Socialdemokratiets "krampagtige værdikamp mod muslimer". 

Han ankede dommen med henblik på at blive frifundet i landsretten.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Elias Lamrabet

Medierepræsentant, Hizb ut-Tahrir Danmark

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024