B 103 (Udenrigsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til folketingsbeslutning om danske militære bidrag til styrkelse af den maritime sikkerhed i og omkring Det Røde Hav.

Med forslaget anmoder regeringen om Folketingets samtykke til, at danske militære bidrag indsættes i den amerikansk-ledede "Operation Prosperity Guardian" (OPG) i rammen af den internationale maritime koalition Combined Maritime Forces (CMF) i og omkring Det Røde Hav med mulighed for indsættelse i den muligt kommende EU-ledede sømilitære mission i området med samme mandat.

Konkret drejer det sig om udsendelse af en fregat og op til ca. 175 personer, herunder forventede delbidrag i form af en maritim helikopter, tolkekapacitet, et maritimt støtteelement m.m. Fregatbidraget forventes udsendt i ca. 2 måneder fra primo 2024. Opgaverne vil være at overvåge området og beskytte den frie sejlads for civil skibstrafik og internationale flådefartøjer i operationsområdet. Herudover vil cyberkapaciteter også kunne indgå i den danske militære indsats.

Beslutningsforslag som fremsat

Beslutningsforslag som vedtaget


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00