Peter Kofod
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Peter Kofod (DF) spørger udenrigsministeren, Lars Løkke Rasmussen, om personel om bord på fregatten får det såkaldte faretillæg, idet der skønnes at være fare forbundet med missionen til Det Røde Hav

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 103, Spørgsmål 16
Vil ministrene redegøre for, om personel om bord på fregatten får det såkaldte faretillæg, idet der skønnes at være fare forbundet med missionen til Det Røde Hav?

Svar fra tirsdag den 30. januar 2024
Forsvarsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet svarbidrag fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse, som oplyser følgende:

”Der ydes ikke særskilt risikoeller faretillæg ved udsendelse til internationale operationer.

Medarbejdere der, efter politisk beslutning, udsendes til en konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitær eller lignende opgave af en planlagt varighed over 28 dage i udlandet, kan ud over deres hjemlige løn og personlige eller stillingsbestemte tillæg honoreres med en særlig kategori af ydelser målrettet denne type opgaver i rammerne af en international operation (INTOPS-ydelser).

INTOPS-ydelserne godtgør ud over merarbejde, ulemper, arbejdstidsbestemte ydelser og merudgifter også hyppig udsendelse, udsendelse med kort varsel, opbygget kompetence og særlig ydelse for tjeneste i INTOPS samt fri kost og logi.

Baggrunden for de nuværende INTOPS-ydelser er et arbejde mellem Forsvarsministeriet og de faglige organisationer. Det fremgår af arbejdsgruppens rapport (1. del) af december 1992, at arbejdsgruppen var enige om, ”…at det faremoment, der kan være forbundet med denne tjeneste, er en del af den professionelle risiko for militært personel og således en implicit del af ansættelsesforholdet. Arbejdsgruppen finder, at det dels vil være uforeneligt med den militære ansættelse at etablere en ordning om ydelse af risikotillæg, ligesom det anses for vanskeligt – for ikke at sige umuligt – at etablere en hensigtsmæssig ordning””.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

30. januar 2024 TINI 2024/000985 709694 Ingen Forsvarsministeriet Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: +45 7281 0000 Fax: +45 7281 0300 E-mail: [email protected]

www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35
0:000:00