Lise Bech
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Lise Bech (DD) spørger udenrigsministeren, Lars Løkke Rasmussen, hvilke lande, regeringen potentielt vil afsøge at indgå en aftale om udlevering af frihedsberøvede med, såfremt dette kunne blive relevant i forbindelse med udsendelsen af fregatten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 103, Spørgsmål 22
Vil ministrene redegøre for, hvilke lande, regeringen potentielt vil afsøge at indgå en aftale om udlevering af frihedsberøvede med, såfremt dette kunne blive relevant i forbindelse med udsendelsen af fregatten? Der henvises til svar på B104 - spm 16.

Svar fra onsdag den 31. januar 2024
Henset til missionens karakter og formål er det ikke forventningen, at der i forbindelse med den danske fregats indsættelse vil være behov for frihedsberøvelse. Det kan dog ikke fuldstændig udelukkes, og Udenrigsministeriet afsøger derfor mulighederne for at kunne indgå en aftale om overdragelse af frihedsberøvede skulle det blive relevant.

En række forhold skal være på plads, før det er muligt for Danmark at indgå en aftale om udlevering af frihedsberøvede. Det drejer sig om Danmarks internationale forpligtelser, de pågældende modtagerstaters nationale lovgivning og afsoningsforhold, samt den politiske vilje i modtagerstaterne til at indgå en aftale. Mulige aftaleparter kan være lande med en geografisk nærhed til operationsområdet, og hvor ovenstående forhold er på plads. Jeg kan på nuværende stadie imidlertid ikke oplyse, hvilke konkrete lande Danmark aktuelt undersøger.

Udlevering af frihedsberøvede er også et spørgsmål, som Danmark samarbejder om med de internationale partnere, der ligesom Danmark er militært tilstede og har en interesse i maritim sikkerhed i og omkring Det Røde Hav.

Web: UM.dk 1/
0:000:00