LA-formand trækker sig: Vanopslagh er ny formand

Leif Mikkelsen har trukket sig som formand for Liberal Alliance. Hovedbestyrelsen har konstitueret politisk leder Alex Vanopslagh som partiformand. 

Alex Vanopslagh
Alex Vanopslagh (28) Partileder, Liberal Alliance, MF, fhv. medlem af Borgerrepræsentationen, København
Leif Mikkelsen
Leif Mikkelsen (74) Landsformand (LA), fhv. MF, gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium

Leif Mikkelsen har trukket sig fra posten som LA's partiformand før tid.

Ved et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde er politisk leder Alex Vanopslagh blevet konstitueret i rollen. 

Det skriver Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

Leif Mikkelsen har trukket sig på posten, efter at Søren Kenner blev smidt ud af partiet for knap en uge side. Søren Kenner, der tidligere var formand for partiets visionsgruppe og i mange år var manden bag Liberal Alliances annoncer og onlineindhold, blev smidt ud for at kritisere partiets politik.

Den beslutning var Leif Mikkelsen ikke enig i, og derfor har han nu trukket sig som formand for partiet. Det er en post, som han har haft i 11 år, lige siden partiet blev stiftet.

"En formand skal stå inde for de beslutninger, som hovedbestyrelsen træffer. Det kan jeg ikke i det her tilfælde. Derfor trækker jeg mig lidt før planlagt. Jeg vil gerne understrege, at jeg har stor tillid til Alex Vanopslagh, hvorfor jeg fastholder mit medlemskab af Liberal Alliance," siger Leif Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Leif Mikkelsen meddelte allerede i efteråret, at han ville stoppe som landsformand til partiets årsmøde i løbet af foråret for at gå på pension.

Partiets hovedbestyrelse har på et ekstraordinært møde konstitueret Alex Vanopslagh som ny landsformand, så han nu simultant skal agere partiformand og politisk leder.

"Jeg ser frem til at samle ledelsen i én formandspost og stille mit mandat til rådighed for medlemmerne ved Liberal Alliances landsmøde og definitivt bekræfte overgangen fra gammel til ny ledelse. Vi skal vise, at vi trækker på samme hammel og holder sammen i den liberale bevægelse," siger Alex Vanopslagh i pressemeddelelsen.

Partiet foretog i december en organisationsændring, så partileder- og landsformandsposten fra landsmødet i foråret bliver én stilling.

Alex Vanopslagh skal vælges til partiformand af medlemmerne ved landsmødet 25. april. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal