Podcast: Et nyt kapitel skal skrives i striden mellem kommunerne og regionerne

AJOUR: Når der skal forhandles en ny sundhedsreform skal kommunerne og regionerne på ny forsøge at nå til enighed. Altinget Ajour ser på, hvorfor det er så svært at finde en løsning.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal sidde med om bordet, når den næste sundhedsaftale skal forhandles.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal sidde med om bordet, når den næste sundhedsaftale skal forhandles.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Lars Løkke Rasmussen fik aldrig muligheden for at gennemføre den sundhedsreform, som han præsenterede inden folketingsvalget i 2019.

I stedet skal der laves en ny aftale med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet ved bordenden – det blev aftalt i økonomiaftalerne med kommunerne og regionerne.

Her skal både Danske Regioner og Kommunernes Landsforening komme med input til, hvordan man løser de mest iøjnefaldende problemer på sundhedsområdet.

Det er eksempelvis overgangen mellem regionerne, kommunerne og de praktiserende læger, og hvordan flere patienter bliver behandlet uden for sygehusene.

Men de to parter har en lang historie med at være uenige om meget og enige om lidt, og optakten til de næste forhandlinger har ikke ændret på det.

Hvorfor er det så svært at blive enige for KL og Danske Regioner? Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00