Regeringen vil sende fregat til Hormuzstrædet 

UDSENDELSE: Regeringen ønsker at sende en fregat og 155 soldater til Hormuz-strædet ud for Iran for at deltage i en europæiskledet overvågningsmission.

Regeringen har torsdag rådført sig med Det Udenrigspolitiske Nævn om militære bidrag til en europæiskledet maritim overvågningsmission i Hormuzstrædet. Regeringen ønsker at udsende to officerer fra begyndelsen af 2020 samt en fregat i fire måneder fra efteråret 2020.

"Danmark er verdens femtestørste søfartsnation. Vi har en særlig interesse i og et særligt ansvar for at sikre maritim sikkerhed og fri sejlads – også i Hormuzstrædet. Derfor vil regeringen fortsætte sin aktive indsats for at mindske spændingerne i regionen. Nu også med et konkret bidrag i form af stabsofficerer og en fregat. Bidraget vil spille sammen med de øvrige indsatser i regionen, herunder den amerikanskledede maritime sikkerhedsindsats, IMSC. Indsatsen forventes desuden at blive suppleret af diplomatiske tiltag, der blandt andet vil sigte på at styrke dialogen om maritim sikkerhed i regionen," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Forsvarsminister Trine Bramsen supplerer:

"Det er vigtigt, at Danmark som en markant søfartsnation med et stærkt Søværn tager et ansvar på sig og bidrager til at stå op for principper, som vi tror på. Jeg er stolt af, at vores allierede kigger i vores retning, når de skal finde samarbejdspartnere til en opgave som denne. Det vidner om den store respekt, der hersker om vores dygtige soldater og vores robuste kapaciteter," siger Trine Bramsen.

Franskledet hovedkvarter
De nye danske bidrag vil indgå i en europæiskledet mission i Hormuzstrædet. Bidraget vil bestå af en til to officerer til det franskledede hovedkvarter i Abu Dhabi fra begyndelsen af 2020 og op til cirka 12 måneder frem samt en fregat, inklusive en helikopter, og op til 155 personer, fra efteråret 2020 og cirka fire måneder frem.

Der vil blive fremsat forslag til folketingsbeslutning om skibsbidraget forud for dets udsendelse.

Læs hele artiklen på Altinget Forsvar.

Forrige artikel Her er EU-Kommissionens 47 skridt til klimaneutralitet i 2050 Her er EU-Kommissionens 47 skridt til klimaneutralitet i 2050 Næste artikel Julekalender: Nordjyden Peder Hvelplund hader distanceblændere Julekalender: Nordjyden Peder Hvelplund hader distanceblændere