Opgivende holdning til sort arbejde

KLUMME: Det er et skråplan at belønne sociale bedragere med skattefrihed, hvis de ikke længere snyder med et sort arbejde. Uanset om det drejer sig om danskere eller indvandrere skal der sættes benhårdt ind over for socialt bedrageri.

En oplagt mulighed er at sætte sociale bedragere i meget langvarig aktivering, hvis de igen vil modtage ydelser fra det offentlige

Erik Holstein
Redaktør af Altinget/Integration
Af Erik Holstein, redaktør af Altinget/Integration

"EN MASSE INDVANDRERE har sort arbejde ved siden af overførselsindkomster. Derfor skal et "hvidt arbejde" præmieres med skattefrihed."

Det synes at være hovedtanken bag et bemærkelsesværdigt forslag fra samfundsforsker Shahamak Rezaei fra Roskilde Universitetscenter. Han lægger op til hel eller delvis skattefrihed for legale indtægter op til 300.000 kr. - hvis pengene investeres i en virksomhed eller en bolig. Betinget af man selv finder et arbejde i stedet for bistandshjælp. Selvom problemet er mest udpræget i indvandrerkredse, skal ordningen også gælde danskere på overførselsindkomster.

FORSLAGET ER UDTRYK FOR for en yderst betænkelig tankegang, som Shahamek Rezaei udtrykker i Politiken på denne måde:
"Hvis der ikke en en gulerod, hvorfor skulle han så opgive sin overførselsindkomst - plus det han tjener sort ved siden af?"

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00