Velfærdsoverblikket: Deltidsansættelser i ældreplejen, sagsbehandlingsgarantier for syge og flere rettigheder til fødende

Friere valg, flere rettigheder til fødende og modregning af arbejdsindkomst i folkepensionen skal diskuteres i Folketinget. Og så skal børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd om coronarelateret personalemangel i daginstitutionerne. Få ugens velfærdspolitiske overblik her. 

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) skal tirsdag i to samråd. Ministeren skal både svare på spørgsmål om svindel i forbindelse med udenlandske landbrugspraktikanters vilkår og indvandrerkvinders frygt for at miste deres opholdstilladelse i forbindelse med et voldeligt ægteskab.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) skal tirsdag i to samråd. Ministeren skal både svare på spørgsmål om svindel i forbindelse med udenlandske landbrugspraktikanters vilkår og indvandrerkvinders frygt for at miste deres opholdstilladelse i forbindelse med et voldeligt ægteskab.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Velkommen til ugens velfærdsoverblik.

Den kommende uge i dansk politisk byder på en række samråd om blandt andet deltidsansatte i ældreplejen, som ikke kan få fuldtidsansættelse, online økonomisk kriminalitet og opholdstilladelser til indvandrerkvinder i voldelige ægteskaber.

Derudover skal Folketinget igennem sidste behandling af en række beslutningsforslag. Blandt forslagene er folketingsbeslutninger om at flytte oplysning og afgørelse af højkonfliktsager i det familieretlige system fra Familieretshuset til familieretten og en mere human og solidarisk flygtningepolitisk i Danmark.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00