Diabetesforeningen: 65 millioner kroner spildt, hvis diabetesplan ikke følges op af politisk handling

Handlingsplanen for diabetes skal gøres forpligtende, hvis den skal have effekt. Og her kan man med fordel skelne til kræftpakkerne, der har sikret større overlevelse gennem patientrettigheder og faste sundhedsansvarlige, skriver Claus Richter.

Diabetesplanen skal være forpligtende, skriver Claus Richter. 
Diabetesplanen skal være forpligtende, skriver Claus Richter. Foto: Hannah Beier/Reuters/Ritzau Scanpix
Claus Richter

Efter fire år og 65 millioner kroner er den nationale handlingsplan for diabetes for nylig lukket i al stilfærdighed. Intentionerne og ambitionerne var gode – men virkeligheden kalder desværre fortsat på handling. 

Ambitionerne var at knække diabeteskurven, sikre adgang til behandling af høj kvalitet over hele landet, lægerne skal vide mere, kommunerne skal have gode tilbud, og der skal være sammenhæng i forløbene for diabetespatienter. 

Evalueringen viser, at der endnu er lang vej igen på de fleste områder - og desværre er der meget, der stadig ikke hænger sammen i behandlingen af mennesker med især type 2-diabetes. Og i værste fald er de 65 millioner kroner spildt, hvis der ikke bliver taget politisk handling.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024